Tuesday, June 17, 2008

REPORT-CAMPING

Assalamualaikum… What’s Up… What’s Up AFCM!

Yeahhh… Akhirnye, settle dah summercamp Adam & AFCM… Jom, akak nk bercerita pasal weekend kitorg baru2 nie (14th & 15th June 2008)… Mcm bese, get ready aaa ek utk bace report akak nie k… Slalunye panjang lebor… Tp kli nie akak try pendekkan cite k! Kot laaa klu boley! Ngeh3…

1st Day- XTVT Siang

XTVT- AFCM ROBOTrip 2008… Lokasi- Nur Lembah Pangsun, Hulu Langat… Mcm yg diberitau seblm nie, kt Agrotek kan? Tp last min terpakse tukar tmpt sbb date pon bertukar… Ha, nie bkn sbb kitorg xberurusan dgn management yg betul ek… Kitorg liaise dgn Adam sendiri tau… Sbb Adam ade perubahan jadual last minit, terpakse laaa tukaq plan gax! Actually, xkesah pon org nk ckp pe, janji plan kitorg berjalan lancar akhirnye w/pon a bit kelam kabut sbb date diawalkan seminggu! Hah, back to story… On 14th June tue, akak smpi kt KL Sentral dlm 10.15am sbb bas akan bertolak dlm pkl 11am… AJK yg folo da trip juz akak, Fda, K.Wna & Dda sbb Munie & Haniz ade urusan yg xdpt dielakkan… Fanz pon xbape ramai yg folo, tp bagus gax aaa sbb senang sket kami nak control! Lg 10min kot pkl 11am, Adam smpi dgn Ejul, Ady, Afi & B.A.D Boys (Chaq, Boy, Yan’D & Lon) nek teksi… Nie salah satu kezutan to AFCM sbb kitorg xbgtau pon yg Adam & Da Gang akan join nek bas… Sporting kan Adam? Adam yg offer nak nek bas tau, bukan kitorg suro! Dlm pkl 11am kitorg dh bertolak w/pon ade sorang gie fanz blm smpi… Terpakse gerax gax sbb bas tue nk kejar mase, nk amik org lax peh tue… Alhamdulillah, dekat2 pkl 12.30tghr, kitorg pon smpi ke destinasi dgn selamat!

Turun bas, trs angkat barang sbb nak ‘check-in’ khemah! Ngeh3… Brg pe? Brg sponsor from PoweRoot & brg2 sendiri leee… Ade 11 khemah disediakan! Wah, 1st time tau akak berkhemah nie… Excited lax! Hah, masing2 dok bz chop khemah… Awai2 dah decide ‘camp’mate masing2 rsnye depa nie sbb 1 khemah boley muat dlm 3org… Ade gax nk lepak 4org 1 khemah… Suketi hangpa laaa, janji happy! Akak 1 khemah dgn Fda & K.Wna… Dda lax 1 khemah dgn Adeq & Ayue… B.A.D Boys with Ady & Afi lepak dlm 3 khemah kt depan skali… Adam suh jadi bodyguard gitu sbb rata2 fanz Adam yg join nie, sume gurls! Dh letak brg, kitorg trs gerak utk lunch… Seblm makan, kitorg diberi welcome speech & briefing sket tentang Nur Lembah Pangsun nie by Ustaz Hasbi… Kitorg pon diperkenalkan gax dgn En Azahar, coach yg akan conduct games kitorg ptg tue… Pehtu, makan time… Alamak, xlalu lax nk makan… Tp kne jamah sket sbb takut xde tenaga nak men games! Chewah… Adoi, masinnye ayam! Ngeh3… Tgh dok bz makan tue, skali ujan lebat daaa… Ayark, camno nie? Alhamdulillah, ujan lebat kejap jeee… Gimix kot! Lps makan, kitorg gerak balik ke khemah masing2 utk bersiap for games! Yaahhoooo....

Dlm pkl 2.30pm camtu, kitorg berkumpul depan khemah… Adam dh divide to groups penye! Ptt aaa mase makan td, bz mintak list name… Adam suh berkumpul dlm group masing2… Setiap sorg AJK & B.A.D Boys masuk group len2… Grup A- K.Wna & Boy, Grup B- akak & Chaq, Grup C- Dda & Lon & Grup D- Fda & Yan’D… Setiap grup ade 6org… Adam? Die x grup mne2 sbb die Sarjan for da Day! Bukan men garang lagik dgn tongkat ‘hikmat’ die tue… Sume nk cepat! Mcm aaa org takut! Ngeh3… Then kitorg trs gerak, jumpe dgn En Azahar yg trs lead kitorg to padang for games darat… Haaa, time nk gerax ke padang ni pon Adam suh cepat… Siap tggu nie klu ade yg tertggl kt belakang… Klu xsilap, ade yg singgah toilet pon, Adam tggu gax! Opsss… Jgn salah sangka yeee… Tunggu ramei2 dgn yg len... Adam xnak ade yg tertinggal & tersesat lax kg… Kg takut menyimpang ke lain lax! Team leader lah katekan! Ngeh3…

En Azahar nie dibantu oleh anak die, Fuad… Adam suh setiap grup reka 1 name & tagline masing2… Grup A- AutoBot, Grup B- RevSport, Grup C- Relex Sudah & Grup D- Bang2 Superman… Disbbkan akak grup B with Chaq, Ady, Ejah, Zana & Aisah, boley aa cite sket camno dpt nme tue… Mcm2 dah kitorg pk, xdpt gax idea utk name grup yg gempax… Last2 terpandang T-Shirt Ady tulis RevSport! Ah, taram je laaa… Tagline kitorg-‘Dun Be Khuatir’! Nie Ejah nye idea nie… Spontan je! Ngeh3… (To grup len tu, meh aaa cite sket ek camne korg dpt nme grup & ape tagline korg… Akak xigt aaa! Sowy ) Haaa… Akak & AJK len awai2 dah undur diri sbb ade tugasan len kne settle sepjg games berlangsung! (Alasan! ) Mule2 Adam bising gax ble kitorg xnak join… Last2, die faham kot! Ngeh3… Seblm games start, kitorg bagi setiap sorg sehelai bandana… Terpulang aaa ikut grup masing2, camno nak ikat bandana tue! Mcm2 style… Mcm lanun pon ade… Ngeh3… Adam lax dok laaa dgn tongkat ‘hikmat’ die tue… Disebabkan die xgrup mne2, dok bz mengerah tenaga jeee! Dgn Sarjan sorg nie xleh lengah2, kang kne jerit! Takut nyerrrr

1st games- Magic Carpet… Cara nak men- Ade 2 helai tikar… Sume ahli grup kne berdiri atas selai tikar & beralih ke tikar seterusnya dlm grup gax tanpa pijak atas tanah… Mcm seng, tp susah tau sbb tikar kecik je! Jenuh nk muatkan sume org dlm tikar tue… Pehtu kadang2 ble baling tikar yg lagi satu, bukannye tepat2 jatuh atas tanah elox2… Klu terlipat, kne aaa betulkan dlu… Huh, BANG2 SUPERMAN menang! Next games- Pecah Belon… Yg nie lax mainnye- Sorang kne berdiri tgh2 as ‘tiang’… 2org tggu 1 side, 2 org lagik tggu another side… Yg sorg from side pertama, kne tiup belon, then lari ke ‘tiang’, ikat belon… Dah settle, sorg from side kedua lax dtg kat ‘tiang’ then pecahkan belon tanpa menggunakan tangan @ gigi tau… Kne cari another alternative supaya belon tue pecah gax! Kli nie, REVSPORT lax yg menang Caya laaahhhhhhhh!

Next games- Ulat Gonggok… Ayark, a bit complicated nk paham games nie mulenye… Mule2 coach suh carik sorang ahli grup yg paling dipercayai… Utk grup B, dorg pilih Chaq (Boley caye ke die nie?! Ngeh3) Rupenye, dorg suh wakil2 grup yg boley dipercayai nie utk join grup lain… Cara nak men games nie, gune dadu… Klu grup tu dpt no genap, dorg kne melompat dlm grup ke depan… Klu dpt no ganjil, ahli grup len yg dipercayai td akan tarik lax grup tue ke belakang, melompat gax… Kirenye nak dajal aa supaya dorg tarik grup yg dorg join td jauh ke belakang spy xmenang… Mmg syok aaa games nie… Mcm2 style lompatan dpt tgk sbb nk grup masing2 menang.. Last2 dpt kat grup BANG2 SUPERMAN! Chisss… Camne RevSport boley kalah nie? Yg paling malang, grup AutoBot… Pehal laaa asyik dpt no ganjil je tue? Seb bek xkne tarik melompat ke belakg smpi turun bukit… Lawax betul! Hahahahah

Games seterusnye- Perempuan Melayu Terakhir… Haaa, name gempax, gamesnye sempoi je… Gne payung & bola yg ade pix Pooh & Mickey Mouse! Nie senang nak men… Kne kepit bola sambil pegang payung… Senang ek? Kepit bola dgn peha tau, bukan kepit kat ketiak… Kne lari & pusing balik, pass kt ahli grup yg len! Awal2 mase coach tue tunjuk demo je, akak dah gelax gler sbb nmpk kiut sgt… Ye la, ble kepit bola celah peha, mustila ayu je kan? Mcm org dlu2 berjln pakai kain ketat! Dah leee kne lari lax tue… Lon yg paling kreatif sbb die lompat smbl kepit bola tue… Akhirnye, kekreatifan Lon tue bagi grup RELEX SUDAH menang… & last games- Models in da making (name nie K.Wna yg bagi sbb kitorg xtau ape name games )… Lagi senang… Sorang ahli grup kne jadi model… Yg lain2, kne mekapkan die nie secara kreatif spy nmpk cun… Mangsa nye? Dak2 B.A.D Boys aaa! Hah, abih dorg dok tonyoh muke B.A.D Boys nie… Ble lagik nk buli dorg kan?! Alahai, gelax beso kitorg tgk dorg nie kne mekap… Abih kuaq sume lipstick, eyeshadow, hairspray & mcm2 aa peralatan kecantikan… Comey tau hasilnye, especially si Chaq sbb dah iras Stacy dah rupenye ble kne mekap! Games nie diadili oleh coach sendiri, Aunty, Uncle, Adam & Ejul… Mle2 akak & K.Wna pon dipilih gax jadi juri… Tp Adam xbagi sbb takut kitorg bias! Tau xpe… Ala, REVSPORT menang gax w/pon akak xjadi juri… 2nd yg cun si Lon… Yan’D & Boy lax dpt markah sme byk! Overall, memang syok aaa kitorg time nie… W/pon akak xmain, tp penat gax tau sbb jenuh menjerit bagi semangat kt RevSport… Belum campo gie tlg gelax utk yg len! Wah, suke suki jeee! Ngeh3.. Ha, for info- Uncle Missman smpi with Aunty Maridah & Ima + sorg gie fanz yg lmbt tue (Sape? Suh die ngaku sendirik! ) ms kitorg main games… Dorg lmbt sket sbb ade hal kne settle... Thanx 4 coming esp to Ima yg berjln terjengket2 tue! Sian die… Hope dah sehat yeee Ima…

Abih games darat, kitorg proceed with games Berakit di Kolam… Sebelum start games, coach bagi penerangan serba sedikit utk menggunakan life jacket terutamanye kat dorg yg xpandai berenang… Haaa, time nie, nmpk beno Adam excited nak main gax… Awal2 dh bukak boots, simpan wallet & sunglasses sume… Siap2 dah pakai life jacket… Ble coach suh grup angkat rakit masuk kolam, die yg paling semangat sekali nk tolong… Bkn Adam je tau… Ejul & Uncle pon join gax… Yg klako tue… Blm pape, Ejul dah hanyut ke tgh tasik… Kunun nye nk test jeee kat tepi tebing nek rakit tue… Tah cmne tah, dgn baek hatinye, Uncle tolak rakit yg Ejul nek tue dgn kaki ke tgh tasik… Pulox! Jenuh Ejul nk patah balik… Dah leee xsmpt gie bukak kasut mahal die tue… Abih basah! Huhuhu…

Start da game, grup kne naik atas rakit & bawak rakit ke seberang tanpa menggunakan pendayung… Sebagai syarat, smpi kat seberang, dorg kne amik sebijik buah kelapa & patah balik ke starting point td… Adam join grup C- Relex Sudah… Ejul & Uncle lax join grup AutoBot… Wah, seronok tau tgk gelagat masing2 utk gerakkan rakit dorg supaya gerax lebey cepat drp yg lain… Mle2 grup Adam & yg len pakai kaki je, kocakkan air utk geraxkan rakit dorang… Chaq lax awai2 dah terjun dlm air, tolak rakit sementara ahli grup wat style lain utk gerakkan rakit… Last2 grup len pon folo! Tp mmg respect aaa kat grup AutoBot, laju jeee rakit dorg gerax… Smpi seberang, amik sebijik kelapa then patah balik… AutoBot menang! Pergh, terror aaa Uncle… Kat udara pon terer, atas air pon terer gax! Gud teamwork! Last- RevSport! Ayark, camno bole kalah nie Chaq?! 2nd part, berakit ke seberang gax… Tp kli nie, boley gne pendayung & kne letak balik kelapa kat tebing seberang… Again, AutoBoat gax menang! (Ele, sbb ade Uncle je tue! ) Kli nie, grup Adam yg paling last smpi! Adam dh letey banget aaa tue… Ngeh3

Rest sat, proceed dgn latihan berenang lax… Lps coach bg penerangan sket camne nk berenang, dorg terus terjun dlm air… Wah, Adam laju jeee berenang dlm tasik tue… Yg klako tue, ade gax yg xleh gerak ble smpi kt tgh tasik… Nmpk sgt xtau berenang! Terpakse aaa coach turun tasik gax… Ngeh3… Tbe2 nmpk Chaq berjln terjengket2… Uix, pehal xberenang skali? Rupenye ms nk terjun dlm tasik tue, Chaq tergelincir & luka… Adoi, dlm gax tau lukenye, nmpk isi… Coach tlg carik daun utk hentikan pendarahan… Sempat gax aa kitorg usik Chaq, smpi xmo org tue ke klinik ble Uncle suh p klinik! Ngeh3… Abih xtvt air, kitorg sume balik ke khemah masing2… Time nie aaa nak p mandi & rest… Adam lax, dok bz pasang khemah die yg br smpi (Uncle yg bawak!) dgn Ejul… Siap pasang khemah sendiri tue… Baru beli rsnye… Igtkan ade air-cond! Sempat gie 2 Adam turun kat anak sungai tepi tapak perkhemahan kitorg tue, main air sambil carik ikan…Macam ade jeee!

Lps dah rehat, mandi (kat tempat mandi yg disediakan) & solat, kitorg berkumpul kat tgh tapak perkhemahan… Time kitorg berkumpul nie, Adam tertidoq dlm khemah die… For info, kitorg mmg xplan papepon utk program unggun api (campfire) malam tue… Lgpon Adam sendiri yg kte nk santai je dgn fanz... Adam sendiri yg nk conduct program mlm tue katenye… Maklum la, duta PoweRoot! Utk memenuhi mase, kitorg proceed with Ice-Breaking… Dpt gax aa kenai2 dgn B.A.D Boys & AFCM especially for da 1st time yg join xtvt AFCM… Adam bgn ble Ice- Breaking dh settled… Chisss! Hah, Adam pon kne gax introduce diri die w/pon kitorg dah kenai… Padan muker! Supposed kitorg berBBQ mlm tue… Disebabkan miscommunication pihak pengurusan dgn café kat Pangsun tue, dinner BBQ kitorg dorg dah bakar siap2… Wah, baran gax aaa kitorg sbb plan dah lari… Dah leee tgh lapar… Lps slow talk dgn pihak café, dorg akan prepare gax BBQ set utk kitorg supper nnt… Seb bek! Dinner kitorg yg dah sejuk tue, kitorg mintak panaskan balik… Alhamdulillah, kenyang gax aaa makan! Seb bek sedap!

Pehtu, kitorg balik ke tapak perkhemahan… Hah, xtau dah nak watpe… Unggun api utk kitorg dah ade kat tgh2 tapak perkhemahan… Tggu pihak Pangsun tlg nyalakan… Sementara nk tggu nyala tue, Adam pegang gitar, then main gitar sambil menyanyi sesedap rase die jeee… Ble unggun api dah dinyalakan, mak oii, beso nyeee api… Xpenah aa tgk unggun api sebeso tue… Panas aaa plax… Sambey2 tue, kitorg carik idea nak wat pe… Adam dok petik gitar… Ade skali tue, Adam suh B.A.D Boys nyanyi single terbaru dorg… Sedap tau lagu dorg, Adam yg buat… Pandai penye dorg nie menyanyi… Sore Lon yg paling best! Dok Adam nyanyi2 dgn B.A.D Boys smbl petik gitar tue, ade lax satu grup from rombongan mne tah, lalu kat situ utk program ‘Solodrop’… Lme gax dorg dok berbaris kat situ… Ramai lax tue… Sempat gax akak tgk reaksi dorg nie ble nmpk Adam... Ade makcik tue, dok bisik2 kat membe belakang die… Pass smpi belakang kot message makcik tue tadi! Ngeh3… Ade gax yg request Adam nyanyi lagu rancak sambil menari! Adam layan gax aaa sket2 dorg nie… Pehtu Adam dpt idea, men pass2 tin Energy (ala2 Poison Box aaa)… Adam dok control radio (Seb bek Uncle ade bawak )… Ble stop muzik, spe yg dpt Energy tue, kne denda aaa… Mcm2 Adam suh dorg wat… Kebanyakannnye kne nyanyi aaa… Ade sorg fanz nie, Leya ke Aliya nme die, sporting gler… Siap menari lagu Hai lagik… Adam & B.A.D Boys acapella jee lagu Hai sbb xde CD… Cayalah Leya!

Dah abih games, K.Wna check audio yg ade kat dewan dekat tapak perkhemahan tue utk karaoke session… Adoi, problem lax! Punye aa semangat nk nyanyi nie… Sementara kitorg dok belek set karaoke yg xmo kuaq gambo kat tv tue, yg len2 dok bz bakar ayam & sosej for supper… Adam lax dok ulang alik tgk camne nk settle prob tue… Last2 yg len2 pon sume dtg berkumpul gax kat dewan tue… Mule2 dorg dok jee borax2 sesame sendiri… Santai lah katekan! Last2, akak tgk Adam amik kerusi, then dok depan fanz2 die nie… Pehtu akak x amik port sgt… Tp drp ape yg akak dgr, ala2 sessi luahan perasaan aaa gitu… Dlm kesempatan nie aaa dorg tnye mcm2 kat Adam… Adam pon very open minded… Sume yg ditanye, die jawab dgn selamber je, termasuk aaa cite cinte die! Opsss… Nak tau ape citenye, tanye kat dorg yg join this trip! Akak sendiri pon xtau ape yg dorg diskas kan… Bertuahnye dorg nie sbb dpt lepak lame2 dgn Adam personally camtu… Ye la, compared with event yg len, mase terhad kan nk jumpe Adam? Mmg santai gler… Ble karaoke set dah oke, Adam berkaraoke lax for fanz… Mcm2 lagu aa die nyanyi… Especially lagu KRU… Fanz & B.A.D Boys pon karaoke gax... Bergilir2 dorg nie menyanyi sbb mikrofon ade 1 jeee… Ble Adam xkaraoke, die dok balik lepak dgn fanz… Smpi dkt2 pkl 4am aaa baru Adam masuk khemah for tidoq… Yg len akak tgk ade gax yg dok melepak g, xtidoq kot mlm tue smpi pagi… Akak lax, dok melepak dgn K.Wna & Ejul kat dewan tue, layan cite Korea… Ejul kejap je, dah hanyut… Kitorg dkt2 pkl 5.30am, br terlelap… Tu pon Suboh dh terjaga balik sbb ramai dah dok ulang alik time nie, dh bangun tidoq & mandi… Huwaargghhhh… Ngantux tuuu!

2nd Day- Last Day!

Pkl 8am supposed time for breakfast… Mak oi, liat nye nak bangun masing2… Ade yg dah bgn pon, xmo gax p breakfast… Maleh nk tggu, akak dgn Fda & K.Wna p breakfast dlu… Pagi tue kitorg sarap nasik goreng dgn telur… Balik je kat khemah, blm ade gie yg bangun! Ape lagik… Akak jerit aaa sambil membebel2 (jadi alarm jap ) kat situ suh bangun, especially da guyz… Ya Allah, liat nye nak bangun! Tu aaa, tidoq lambat gie… Yg klakor tue, Adam siap boley nyahut gie tue dlm khemah, jerit gax… Die suh yg len2 bangun p breakfast cepat, pehtu p Flying Fox… Die nk tidoq! Wakakaak… Lawak gler! Xlme pehtu, baru aaa terpacul kepala kat pintu khemah masing2, mcm kura2 smbl terpisat2 gosok mate! Adoi, lemah btl… Tu pon bukan nk bgn p mandi trs… Boley lepak2 gie depan khemah… Chaq lagik best… Bgn je, dok depan khemah, trs main gitar! Dpt ilham kot?! Ngeh3… Sempat gax aaa kitorg men air sat kt anak sungai tepi tapak perkhemahan tue sementara nk tggu pkl 9am…

Dekat2 pkl 9.30am, kitorg gerax utk kumpul kat jambatan kat pintu masuk ke Pangsun utk xtvt ‘TrustFall’… Tggu nye tggu, yg guyz nie xsmpi2… Pelix gax… Sblm gerax ke situ, sume dh bgn dah kitorg kejut (kecuali Adam & Ejul)… Xtvt nie lax kne ade guyz spy kitorg xterjatuh dlm sungai tue.. Dah xde guyz, kitorg decide trs proceed je dgn Flying Fox! Hah, yang nie yg best nie… Seblm tue, kne naik bukit, punye aaa tinggi! Smpi atas, trs mengah.. Coach suh tarik nafas dlu…. Pehtu die bg penerangan sket psl Flying Fox & ciri2 keselamatan yg patut di amik tau… Excited tue nk wat, tp takut! Dah siap pakai belt, ble coach tnye spe nk start dlu, masing2 wat xtau… Wah, dgn beraninye (kunun! ), akak pon offer aaa nk dlu… Ya Allah, ketaqnye, Tuhan aje yg tau… Mcm2 tnye kat coach sblm turun! Akhirnye, dgn muke yg pucat lesi, terus akak menjatuhkan diri… Menjerit xhengat dunia akak time tue! Tp smpi tgh, dh diam sbb syok… Smpi kat bawah, gigil lagik tau… Yg best nye, Aunty siap bg hadiah sbb org pertama yg start! Thanx Aunty… Lps akak turun, Zana lax… Akak tggu die smpi bawah, then tnye, nk nek lagik x? Die kate nak... Kitorg pon nek balik aaa 4 2nd time! Mase nie, B.A.D Boys sume dh ade kat atas bukit tggu turn… Yg klako tue, sume yg dah turun tue, sume pakat2 naik balik sbb nk wat utk 2nd time! 2nd time nie, kebanyakan nye ramai yg turun berdua2 lax… Akak turun dgn Ayue... Syok gler aaa! Mmg rugi sape2 yg xtry tue… Isk3… Rugiiiiiiiiii

Lps smpi bawah, akak & Ayue patah blk khemah nk amik tuala... Time nie, saje je try kejut Adam gie sbb Aunty suh... Akhirnye, bangun gax putera kayangan nie! Akak jenguk dlm khemah Adam sbb terbukak sket... Die dh bukak mate dah... Tah ape dibebel Adam tah! Yg penting die dh bangun... Time nk patah balik tue, tgk masing2 dh menghala ke khemah lax… Flying Fox dah abih aaa tue! Akak & Ayue p bli ais krim jap... Syok gax layan ais krim time panas nie! Pehtu br balik khemah... Time nie nmpk Adam dok bz main air kat anak sungai tue smbl cari ikan lagik… Smbl2 tue, yg len dok cari dak2 B.A.D Boys, nk tgkp pix… Maklum la, nk balik dah! Pehtu, masing2 berkemas2 aaa, nak 'check-out' kang pkl 2pm… Time nie adam & Ejul dah siap2 dah mandi, same gax, berkemas… Seblm pegi lunch, ade sessi penyampaian doorgifts, lucky draw sponsored by PoweRoot & hadiah utk pemenang keseluruhan! Sape menang? Musti laaa grup REVSPORT! Caya lahhhhhhh… Sempat gax wish Happy Father's Day to Uncle yg byk support AFCM nie... Thanx Uncle! Then, trs p lunch! Lps lunch- Akak, K.Wna, Adeq, Ayue & Eira smpt gax aaa berendam kaki kat anak sungai depan villa Aunty… Uhhh, lega btl! Xlme pehtu, Fda, Dda & B.A.D Boys pon join kitorg... Mengacau je lebey sebenonye! Huhuhu... Pkl 1.30pm, balik khemah balik & bersiap nak balik dah! Dah settle sume & dah pastikan xde brg yg tertinggal, kitorg trs 'check-out'... Sementara dok tggu bas smpi, kitorg beramai2 amik kesempatan bergambo dgn Adam & B.A.D Boys… Alhamdulillah, kitorg smpi kat KL Sentral dlm pkl 3.30pm… Adam & Da Gang lax trs amik teksi utk balik umah! As a conclusion, berakhir lah sudah 1st camping AFCM with Adam… Pade akak, mmg best gler experience nie, berharga sgt especially dpt bersama2 Adam & kawan2 yg len… Penat, tp berbaloi! So kpd yg join tue, sudi2 kan lah kongsi experience korg gax k! Mcm bese gax, kot2 ade yg kurg dlm report akak nie, plz add on & size up k! Thanxxxxxxxxxxx... Jap nak tmbh... Kpd yg xpi tue, memang rugi gler! Btl x kawan2? Ngeh3

Alhamdulillah, sumenye berjalan dgn lancar & selamat! For info sume, mcm2 yg terpakse kitorg lalui utk merealisasikan idea Adam nie… Xcukup dgn dugaan fizikal, mental pon kene gax… Adoi, asal aaa ek asyik kene jee kami nie? Seb bek aaa dgn sokongan from Adam sendiri & Aunty sekeluarga, kitorg proceed gax… Smpi ke hari2 terakhir seblm 14th June nie pon, ade lagik dugaan… Papepon, akak mewakili AJK AFCM yg lain memohon ribuan ampun & maaf kpd korg yg join trip nie andainye kami ade terkasar bahasa & tingkahlaku sepanjang camping nie dijlnkan… Maklum le, tanpa sedar dah tersakitkan hati korg! Huhuhu… Ampun & maaf gax sbb byk sgt kekurangan dlm xtvt kli nie… Sumenye last minit tau… Insya-Allah, dgn teguran sume, next xtvt, AFCM will improve kot! Trs support AFCM tau

Oke… Nak wish thanx lax! 1st- Kepada Adam! Thanx Adam sbb bagi idea utk camping nie… Thanx sbb syudi luangkan mase utk diskas dgn kitorg utk plan for this summercamp… Thanx again sbb sporting sgt2 & syudi menceriakan weekend kitorg… Thanx lagik sbb Adam dah bagi kitorg experience yg manis dlm AFCM! Insya-Allah, kami akan terus bersama Adam, menyokong karier seni Adam… Cayangggg Adam!

2nd-Uncle Missman & Aunty Maridah serta family (Ady, Afi & Ima)… Thanx sbb slalu ada ble AFCM dilanda kesulitan… Dorg nie gax laaa antara org yg slalu bertanya khabar tentang perkembangan AFCM… Thanx sbb syudi join this trip & sentiase amik berat setiap perkembangan kitorg selama nie… Thanx sume!

3rd- EjulHa, dgn P.A Adam nie aaa kitorg slalu deal utk xtvt Adam… Thanx Notty sbb syudi blockkan date utk AFCM dgn Adam… Sowy tau sbb asyik jeee tuka2 date (Adam nye pasal! ) Thanx gax sbb rajin layan kerenah AFCM… Jgn jemu lax ekkk layan kitorg pehnie!

4th- B.A.D Boys Yes, kawan baru! Thanx korg syudi join da trip… Disbbkan korg, ceria trip kitorg… Korg mmg sporting abeh… Best gler! AFCM doakan semoga korg trs sukses dgn kerjaya korg k! Welcome to dunia hiburan yg penuh mencabar

5th (Yg TERATAS di hati ADAM & AFCM) - All Adam’s fanz especially AFCM members yg join da trip… Thanx a million sbb korg syudi luangkan mase & laburkan duit korg utk bersama2 Adam… Again, AFCM mintak maaf byk2 atas segala kekurangan (dlm ape2 segi pon) sepjg trip nie… Cume yg kami harapkan, semoga experience kli nie memahatkan kenangan camping yg terindah antara korg dgn Adam & AFCM… Thanx gax sbb slalu bersama- sama Adam & AFCM menyokong Adam! Korang stil da best di hati kami & terus support Adam & AFCM k… Luv u all! Muuaaakkkkkkkkksssssssss

p/s: Xlupe gax million thanx to AJK AFCM yg bertungkus lumus menjayakan xtvt kli nie... Salah silap & terkurang tenaga, harap dimaafkan yeee... Hah, pix summercamp nie dah load kat fotopages AFCM tau... http://adamfc.fotopages.com/... Secara berperingkat2 tau... So, rajin2 aaa jenguk kat FP AFCM k! Enjoiceeeeeeeeeeeee

Regards,
EiNa & AJK AFCM

1 comment:

edzlin007 said...

thanks a lot AFCM for this full report

 
Original Template By : uniQue  |    Modified and Maintained By : Intydez